OnePlus: er komt geen OnePlus 9T (Pro)

4 reacties

Het is al enkele jaren de normale gang van zaken dat OnePlus twee high-end smartphones per jaar uitbrengt: een model in de eerste helft van het jaar, gevolgd door een verbeterde T-uitvoering in de tweede helft. Het ziet er naar uit dat deze traditie wordt stopgezet: tijdens het aankondigen van de fusie tussen OxygenOS en Oppo’s ColorOS, heeft OnePlus aan XDA Developers bevestigd dat de 9T en 9T Pro niet op de markt zullen komen.


De fusie moet de beste eigenschappen van beide besturingssystemen combineren.

Hoewel er geen OnePlus 9T (Pro) komt, heeft het bedrijf gemeld dat er wel ‘andere releases’ zullen zijn. Terwijl er geen details worden gegeven, vermoedt XDA dat er wordt verwezen naar de vermeende OnePlus 9RT. Ook hier duidt het T-achtervoegsel op een incrementele upgrade ten opzichte van de 9R. Laatstgenoemde is onder de reguliere OnePlus 9 en 9 Pro gepositioneerd en is eerder dit jaar op de Indiase en Chinese markt geïntroduceerd.


De OnePlus 9R is in essentie een vernieuwde OnePlus 8T. (foto: Android Authority)

De OnePlus 9RT zou naar verluidt worden uitgerust met een beter gebinde Snapdragon 870, in combinatie met een amoled-display van 120 Hz en een 4.500mAh-accu. Overigens zou het toestel beschikken over een Sony IMX 766-hoofdcamera en 65W-snelladen. Volgens de Twitteraar OnLeaks zou het Chinese bedrijf de 9RT op 15 oktober op de markt brengen, al lijkt deze datum nog niet helemaal vast te staan. Of de telefoon dan wordt aangekondigd en of hij beschikbaar zal zijn buiten Azië, zal moeten blijken.

Bronnen: XDA Developers, OnLeaks (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*