Windows 11 installeren op een niet-ondersteunde PC? Microsoft kan je vragen een verklaring van afstand te ondertekenen

49 reacties

Zoals meer dan bekend moge zijn gaat Microsofts Windows 11 5 oktober aanstaande officieel het levenslicht zien, maar blijven vooralsnog een aantal vragen onbeantwoord over het nieuwe besturingssysteem. Gebruikers die qua cpu net onder de systeemeisen schuilen, zitten met name met de volgende vraag: "Wat gebeurt er als ik upgrade op een niet-ondersteund apparaat?"

The Verge heeft zich op voornoemde vraag geworpen met een poging om een niet-ondersteunde machine te upgraden naar 11 en heeft ondervonden dat dit ertoe kan leiden dat Microsoft je een ontheffing aanbiedt. In de verklaring waar je mee in moet stemmen, staat expliciet dat wat je doet niet wordt aanbevolen door Microsoft, buiten de fabrieksgarantie van je apparaat valt, betekent dat je geen ondersteuning krijgt en geen recht hebt op updates.

Afbeelding afkomstig van The Verge

Om zeker te zijn van je zaak lijkt het vooralsnog verstandig gebruik te maken van de hernieuwd beschikbaar gestelde PC Health Check-app om te zien of je helemaal klaar bent voor Windows 11 of in zou moeten stemmen met de ontheffingen van Microsoft.

Bronnen: Windowscentral, The Verge

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*