Microsoft onthult Surface Pro 8: 13-inch 120Hz-display en Thunderbolt 4

1 reactie

Microsoft heeft de Surface Pro 8 aangekondigd, die een grote upgrade moet bieden ten opzichte van de Surface Pro 7. Zo moet hij dankzij een Intel Tiger Lake quadcore-cpu tot wel 43% meer rekenkracht bieden en 75% snellere graphics, al wordt de precieze workload niet genoemd waarop deze vergelijking is gebaseerd. Daarnaast zijn de geruchten bevestigd dat het toestel wordt uitgerust met een 120Hz-scherm en Thunderbolt.

     

De Surface Pro 8 krijgt een 13-inch PixelSense-beeldscherm, dat een refreshrate tot 120 Hz biedt. Naast Dolby Vision, heeft het paneel ook Adaptive Color-technologie. Laatstgenoemde past de kleurtemperatuur aan op basis van de omgeving van de gebruiker. Overigens zijn de bezels ook dunner dan die van zijn voorganger.

Het afneembare Surface Pro Signature Keyboard komt nu ook met de nieuwe Surface Slim Pen 2. Deze stylus kan netjes in het toetsenbord worden opgeborgen, waar hij bovendien van prik wordt voorzien. De pen heeft een ingebouwde haptische motor die het gevoel van pen en papier moet nabootsen, daarnaast moet de verbeterde tip voor een lagere latentie en een hogere precisie zorgen.

     
Wanneer de pen uit het toetsenbord wordt gehaald, toont Windows 11 enkele handige knoppen.

Naast de Surface Connect-poort om op te laden, beschikt de 2-in-1 over niet minder dan twee Thunderbolt 4-poorten. Hierdoor moet het mogelijk zijn om snelle externe opslag te verbinden, alsook 4k-monitors of een externe gpu. Qua overige eigenschappen voorziet het apparaat in maximaal 32GB ram en ‘studiomicrofoons’, samen met een 10MP-hoofdcamera en een selfiecamera van 5 megapixel. Tenslotte wordt er een accuduur van 16 uur geclaimd.

Microsoft heeft geen informatie vrijgegeven op het gebied van prijzen of beschikbaarheid, naar verwachting zal de Surface Pro 8 niet veel later dan 5 oktober worden gelanceerd. Het is namelijk op deze datum dat Windows 11 officieel wordt uitgerold.

Bron: Microsoft

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*