Apple verzet zich wederom tegen Europese plannen voor universele oplaadstandaard

136 reacties

Apple spreekt zich wederom uit tegen plannen van de Europese Unie om universele opladers voor smartphones, tablets en koptelefoons te verplichten, zo schrijft The Guardian. In een statement tegenover het medium stelt Apple dat een universeel oplaadstandaard eventuele innovatie op dat gebied tegenwerkt. Vandaag werd er een nieuw wetsvoorstel ingediend door de Europese Commissie dat onder meer de Lightning-port van Apple zou verbannen. Mocht het wetsvoorstel worden aangenomen, dan hebben bedrijven vanaf dat moment twee jaar de tijd om zich aan de nieuwe regels aan te passen.

Het idee achter de usb-c-port als het universele oplaadstandaard is dat bedrijven collectief minder elektronisch afval produceren, aangezien mensen dezelfde oplader kunnen blijven gebruiken, zelfs wanneer ze overstappen naar een ander smartphonemerk. De Europese Commissie stelt dat bedrijven als Apple (zonder Apple daadwerkelijk specifiek te noemen) geen universeel standaard willen omdat de eigen oplaadtechnologieën als onderdeel van de marketingstrategieën worden gebruikt. 

Het volledige wetsvoorstel neemt ook draadloos opladen onder loep. De Europese Commissie concludeert dat er nog wel te innoveren valt op het gebied van draadloos opladen en stelt dus geen universeel draadloos oplaadstandaard voor.


Apples Lightning-kabel zou met de nieuwe wetgeving verleden tijd worden

Bron: The Guardian

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*