Microsoft onthult draadloze muis met gerecycled oceaanplastic

24 reacties

Naast een hele vloot aan Surface-toestellen (Surface Pro 8Surface Laptop StudioSurface Duo 2Surface Go 3) heeft Microsoft deze week ook een nieuwe draadloze muis onthuld. Met de Ocean Plastic Mouse wil de fabrikant een milieuvriendelijke optie aanbieden: hij bestaat deels uit gerecycled oceaanplastic, daarnaast is de plasticloze verpakking gemaakt van hout en suikerriet. Overigens zullen gebruikers hun oude muis kosteloos kunnen opsturen naar Microsoft, zodat deze gerecycled kan worden.

De muis is vervaardigd uit 20% gerecycled oceaanplastic, dat uit oceanen en andere waterwegen is opgevist en vervolgens is verwerkt tot korrels. Het Saoedische petrochemische bedrijf Sabic combineert deze pellets met andere materialen, waardoor een soort hars wordt geproduceerd die op zijn beurt wordt gebruikt om de behuizing te maken.

Qua connectiviteit voorziet de Ocean Plastic Mouse in Bluetooth 4.0, met een bereik tot ongeveer 10 meter (5 meter in een kantooromgeving). Volgens Microsoft moet een enkele AA-batterij volstaan om het apparaat ongeveer een jaar lang van stroom te voorzien. Hij meet 100,4 x 58,2 x 38,3 millimeter en heeft een gewicht van 84 gram, inclusief batterij. De muis krijgt een adviesprijs van 25 Amerikaanse dollar, en zal vanaf 5 oktober verkrijgbaar zijn (de releasedatum van Windows 11).

     

Bron: Microsoft

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*