Apple: iPhone 13 Pro en Pro Max krijgen optie om automatische macrofotografie uit te schakelen - Update

11 reacties

Dit artikel is voorzien van een update, om onduidelijkheid te voorkomen is de nieuwe informatie onderaan geplaatst.
Oorspronkelijk bericht (25-09-2021, 15:56) -

Tijdens het California Streaming-evenement heeft Apple de iPhone 13-lijn gepresenteerd. De iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max onderscheiden zich van hun kleinere broers door onder meer de macrofotografie-functie. Het probleem is echter dat je deze optie op dit moment niet kunt uitschakelen: het gaat namelijk om een automatische functie en geen aparte camera-instelling. De nieuwe functionaliteit zorgt er voor dat voorwerpen die zich binnen 10 centimeter van de lens bevinden scherp worden gesteld, aangezien de camera automatisch naar de macromodus schakelt.

Recensenten stelden de nieuwe camera's van de iPhone 13 op prijs en ook de verbeterde levensduur van de accu. Maar er is genoeg ruimte voor verbeteringen, zo is ProRes-opname afwezig en zou de filmmodus niet zo indrukwekkend zijn bij slechte belichting. ProRes-opname en de functie om de macrofotografie-functie uit te schakelen, zullen toegevoegd worden in een latere update. Apple heeft geen exacte releasedatum gegeven voor deze patch.

YouTuber Marques Brownlee heeft contact opgenomen met het bedrijf over de functie. De fabrikant heeft aangegeven dat de software-update dit najaar toegevoegd zou worden.

Update 08-10-2021, 8:43 – 

Met de derde bètaversie van iOS 15.1 heeft Apple naast de ProRes-stand ook de mogelijkheid toegevoegd voor iPhone 13 Pro- en iPhone 13 Pro Max-gebruikers om de automatische macro-modus uit te schakelen. Wie over deze bètaversie beschikt, kan de knop terugvinden in het instellingenmenu, bij Camera. Als je de automatische macro hebt uitgeschakeld, kun deze handmatig activeren door de 0,5x-lens te kiezen in de Camera-app. 

Bronnen: Marques Brownlee (Twitter), 9to5Mac

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*