Gerucht: in ieder geval Asus, Gigabyte en MSI komen met Intel-videokaarten

12 reacties

Intel zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 zijn Arc-videokaarten op basis van de Xe HPG-architectuur onthullen. Afgezien van een groot aantal eenduidige geruchten over de prestaties en eigenschappen van de gebruikte gpu's zijn er nog maar weinig details, zoals over hoe de custom kaarten van Intel-oem's eruit zullen zien. Volgens PCGamesHardware claimen een aantal bronnen op Chinese media details te hebben over wat de partnerfabrikanten van plan zouden zijn.

De informatie op de fora MyDrivers en DIY ZOL is inmiddels niet meer te vinden, maar PCGamesHardware schrijft dat er heeft gestaan dat van de in het westen actieve fabrikanten in ieder geval Asus, Gigabyte en MSI van de partij zijn. Dat is een flinke verbetering ten opzichte van de DG1-videokaart, die slechts door een paar verschillende partijen werd geproduceerd — van één van de vermeende partijen werd zelfs duidelijk dat deze helemaal niet betrokken was bij de productie.

Toch moeten de nieuwe grafische kaarten een stuk krachtiger zijn dan de kaarten op basis van DG1, die veelal net zo goed presteert als de geïntegreerde gpu in de AMD Ryzen 7 5700G-apu. Of het referentiekaarten met geen fysieke verschillen of volledig custom ontwerpen zullen zijn is niet duidelijk uit de berichten.


Intel teasete in augustus een Xe-referentiekaart met twee ventilatoren.

Bronnen: MyDrivers, DIY ZOL, PCGamesHardware

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*