Jouw telefoon-app in Windows 11 krijgt een vernieuwd uiterlijk

6 reacties

Met Microsofts Jouw telefoon-app kun je je telefoon bedienen met je Windows-desktop. Windows 11 heeft echter een totaal vernieuwd uiterlijk gekregen, en kennelijk vond de softwaremaker het nodig om het uiterlijk van Jouw telefoon ook te vernieuwen.

Dat schrijft Windows Latest, die Microsofts presentatie van de Surface Duo 2 nader heeft bestudeerd. Zo is het notificatiegedeelte naar de linker kan van het scherm verplaatst. Je kunt ook alle notificaties afkomstig van je telefoon op stil zetten, zodat je er geen last van hebt terwijl je belangrijkere zaken aan het regelen bent op je pc. Verder komt WinUI 2.6 terug in de knop waarmee je het scherm van je smartphone binnen de app kunt gebruiken, evenals in de zoekbalk.

De knoppen waarmee je je weg vindt in de app staan nu bovenaan. Het is hiermee niet alleen mogelijk om vanuit deze app je fotogalerij en apps te bedienen, je kunt ook bijvoorbeeld sms-berichten sturen en bellen via de app.

Het is niet de eerste Microsoft-app die onder andere een nieuwe user interface krijgt. Ook de Klok-app en Rekenmachine zijn onlangs geüpdatet met een nieuw likje verf en nieuwe functies. Uiteraard is het nieuwe uiterlijk bedoeld om optimaal in Windows 11 te passen, vermoedelijk zullen de veranderingen dus alleen voor Windows 11 gelden en niet op Windows 10 worden doorgevoerd.


Tijdens de presentatie van de Surface Duo 2 werd de app al vluchtig getoond.

Bron: Windows Latest

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*