Microsoft legt uit hoe updates in Windows 11 kleiner worden

37 reacties

Toen Microsoft in juni Windows 11 aankondigde, beloofde het bedrijf 40% kleinere updates te leveren dan de cumulatieve updates van Windows 10. Bronnen binnen Microsoft hebben eindelijk uitgelegd hoe ze dit op de achtergrond zullen realiseren.

Windows 11 zal naar verwachting het servicemodel van Windows 10 volgen. Dus je kunt elke maand nieuwe cumulatieve updates verwachten. De belangrijke verandering is dat Microsoft overstapt op een jaarlijks functie-updatemodel, wat betekent dat er elk jaar een enkele functie-update wordt uitgebracht.

Naast minder functie-updates, komen de kwaliteitsverbeteringen van Windows Update ook voort uit de optimalisaties die zijn aangebracht in de update-engine in Windows. Wanneer je controleert op nieuwe updates zal het besturingssysteem het nieuwe softwarepakket vergelijken met wat er al op de computer aanwezig is.

Windows 11 zal dan alleen de benodigde onderdelen van de server downloaden en dit zou de updategrootte met ongeveer 40% verminderen. Bronnen van Microsoft legden verder uit dat hetzelfde mechanisme ook van toepassing is op Windows Update for Business of services zoals Microsoft Endpoint Manager. Bedrijven kunnen stuurprogramma's en kritieke beveiligingsupdates beheren met behulp van de configuratiemanager.

Microsoft heeft beloofd dat het updateproces van Windows 11 minder ‘impact voor gebruikers’ zou hebben. Functies zoals actieve uren worden standaard ingeschakeld en Microsoft zal een nieuwe versie van zijn machine-learning-technologie gebruiken om de uren te bepalen wanneer je de pc niet actief gebruikt zodat updates automatisch worden gedownload en geïnstalleerd.

Microsoft is momenteel van plan om Windows 11 op 5 oktober uit te brengen.

Bron: Windows Latest

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*