Gurman: iPhone 14-serie krijgt volledig nieuw ontwerp en andere line-up

33 reacties

De iPhone 13-serie is pas net verkrijgbaar, en toch lijkt de geruchtenmolen alweer volop bezig te zijn met Apple's smartphoneplannen van volgend jaar. Analist Mark Gurman heeft zich uitgesproken over de iPhone 14-serie en verwacht dat deze veel veranderingen met zich mee zal brengen.

Gurman verwacht dat Apple volgend jaar een grotere stap zal laten zien dan de relatief kleine veranderingen bij de iPhone 13-lijn. Mede juist doordat de iPhone 13 een bescheiden upgrade is — wat volgens de analist betekent dat Apple's technici bezig zijn met grote vernieuwingen die meer tijd nodig hebben. Ook de toenemende concurrentie vanuit Samsung en Google zou voor Apple een reden zijn om in 2022 een duidelijke stap te maken.

Naar verwachting van Gurman krijgt de iPhone volgend jaar weer een volledig nieuw ontwerp. Er wordt al langer gespeculeerd dat de duidelijk aanwezige inkeping bovenin het scherm, die al vanaf de iPhone X uit 2017 aanwezig is, eindelijk het veld gaat ruimen. Hierover spreekt de analist zich niet expliciet uit.

Wel schrijft hij bij Bloomberg dat Apple de samenstelling van zijn line-up in 2022 gaat veranderen. Specifiek het instapmodel (momenteel de iPhone 13 Mini) en de Pro-uitvoeringen zouden op de schop gaan. Op basis van andere geluiden, waaronder van de goed aangeschreven analist Ming-Chi Kuo, lijkt het erop dat het compacte model volgend jaar geschrapt wordt.

Van de iPhone 12 Mini werd al beweerd dat deze tegenvallende verkoopcijfers genereerde, maar toch kwam Apple dit jaar nog met een opvolger. Wat voor veranderingen voor de Pro-iPhones op het programma staan is nog niet duidelijk.

Bronnen: Pocket-lint, Bloomberg


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Apple iPhone 13 Mini 128GB Blue

Apple iPhone 13 Mini 128GB Blue

  • 128 GB
  • 5.4 inch
  • 12 MPixel
  • 5G

€ 804,00

6 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*