Instapkaart Intel Alchemist gekiekt: mogelijk tot 6 GB VRAM

7 reacties

Chiphell-gebruiker Vermicelli heeft een foto gedeeld van een vermeende grafische kaart uit Intels aankomende Arc Alchemist-lijn. Het lijkt te gaan om het instapmodel voor desktops, dat met 128 execution units zou worden uitgerust. Hoewel de afbeelding niet bijzonder veel informatie onthult, verschaft Vermicelli meer details.


De gpu-die (blauw) is niet centraal gepositioneerd op de package. Daarnaast toont de foto ook de drie uitsparingen voor het videogeheugen (groen). 

Zo geeft de forumpost aan dat de videokaart niet veel stroom verbruikt: waar eerder opgedoken slides een tdp van maximaal 75 watt vermelden, wordt er nu beweerd dat de laagst gesegmenteerde Alchemist-kaart zo’n 65 watt aan stroom zou verbruiken. Daarnaast zou ook het formaat vrij bescheiden zijn, de Chiphell-gebruiker claimt dat de kaart ‘extreem kort’ is en daarom eenvoudig in een itx-systeem zou moeten passen.

Naar verluidt wordt dit model uitgerust met 6 GB aan gddr6-geheugen, in combinatie met een 96-bits geheugenbus. Dit komt overeen met informatie die de Twitteraar Locuza heeft gedeeld. Een analyse van een door Intel gepubliceerde die-shot toont namelijk aan dat de zwakste DG2-chip een enkele 64-bits controller en nog een 32-bits controller gebruikt, wat een totaal van 96-bits oplevert. Indien deze kaart daadwerkelijk over drie vram-modules en een 96-bits bus beschikt, ziet het er naar uit dat hij zal worden uitgerust met 3 of 6 GB aan videogeheugen.


Locuza's interpretatie van een eerder gepubliceerde die-shot.

Bronnen: Chiphell, Videocardz, Locuza (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*