Ex-Apple-ontwerper Jony Ive en collega Marc Newson gaan aan de slag bij Ferrari

10 reacties

In 2019 maakte Apple's toenmalig hoofd van de ontwerpafdeling Jony Ive bekend te stoppen bij het bedrijf uit Cupertino. Hij wilde zijn eigen ontwerpstudio opzetten, maar verbrak niet volledig de banden met Apple. Zijn voormalig werkgever werd namelijk klant bij dit bedrijf. Ive blijkt nu een radicaal andere stap te hebben genomen door bij Ferrari aan de slag te gaan. Zijn collega Marc Newson gaat met hem mee.

Dat schrijft de autofabrikant in een persbericht. De ontwerpstudio van het duo, dat onder de naam LoveFrom door het leven gaat, zal 'creatieve, luxueuze projecten met Exor gaan ontwikkelen. Exor is Ferrarri's moederbedrijf. Wat het precies voor producten zullen zijn is nog niet bekend. Mogelijkheden rondom auto-ontwerpen en een breed scala aan overlappingen met andere takken van sport zoals mode liggen nog op tafel.

Ferrari heeft eerder dit jaar ook al bekendgemaakt dat het volledig elektrische auto's ontwikkelt. Ze moeten in 2025 onthuld worden. Wellicht zal deze stap geen vreemde zijn voor Ive en Newson, het gerucht gaat immers al een aantal jaar dat Apple ook werkt aan een elektrische auto. Hiervoor is voormalig Porsche-topman Dr. Manfred Harrer al voor in dienst genomen.

Bron: Ferrari

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*