AMD-CEO Lisa Su ontvangt als eerste vrouw IEEE Robert N. Noyce Medal

1 reactie

Midden augustus heeft de Semiconductor Industry Association (SIA) aangekondigd dat Jensen Huang, de oprichter en ceo van Nvidia, de Robert N. Noyce Award zal ontvangen. Inmiddels heeft het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) bekendgemaakt dat ook Lisa Su in de prijzen valt: de AMD-ceo krijgt de gelijknamige IEEE Robert N. Noyce Medal. Hoewel ze dezelfde naam delen, gaat het om verschillende onderscheidingen: de AMD-topvrouw heeft reeds vorig jaar de Noyce-prijs van de SIA ontvangen.

Toen Lisa Su in 2014 ceo werd van het rode kamp, stond het bedrijf op de rand van een faillissement. Sindsdien hebben de AMD-aandelen een explosieve stijging meegemaakt, van minder dan 2 Amerikaanse dollar per aandeel naar meer dan 110 dollar. Vanwege haar “leiderschap op het gebied van halfgeleiderproducten en succesvolle bedrijfsstrategieën die hebben bijgedragen aan de kracht van sector”, is Su de eerste vrouw die deze onderscheiding ontvangt. De IEEE-prijs wordt gesponsord door Intel en wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze onderscheidingen in de halfgeleiderindustrie.

De AMD-topvrouw heeft het grootste deel van haar carrière gewerkt aan chipprojecten voor grote bedrijven. Lisa Su verdeelt haar carrière in twee delen: de eerste tien tot 15 jaar hield ze zich bezig met R&D, de overstap naar het management gebeurde tijdens haar tewerkstelling bij IBM. In 2006 werd ze namelijk aangesteld als vicepresident van IBM’s R&D-centrum in New York. Begin 2012 werd Su benoemd tot senior vicepresident van AMD, nog geen drie jaar later (oktober 2014) promoveerde ze tot ceo.

Bron: IEEE Spectrum

« Vorig bericht Volgend bericht »
0