Eerste Blik: Skullcandy Push Active Wireless oortjes kosten 80 euro en bieden veel functionaliteit

3 reacties

Skullcandy heeft al een groot aantal hoofdtelefoons en oortjes in het assortiment heeft. Het merk introduceert vandaag de nieuwe Push Active Wireless, oortjes die voorzien zijn van slimme spraakherkenning. Deze oortjes komen voor 80 euro in de winkel te liggen. 


Het aanbod aan oortjes in de markt is enorm. Het segment werd ontgonnen door Apple en dat merk is nog steeds de onbetwiste marktleider, ondanks dat andere merken met alternatieve producten op de markt zijn gekomen, dat geldt ook voor Skullcandy. Met de nieuwe Push Active Wireless richt het zich niet op het allerhoogste segment, want ze zijn vanaf vandaag verkrijgbaar voor een adviesprijs van 80 euro. Dat is niet veel geld voor deze categorie; je kunt gemakkelijk een veelvoud van dit bedrag stukslaan aan dit soort producten.

Skullcandy is een merk dat de sporen onder andere heeft verdiend in de wereld van de skaters. Het merk heeft dan ook een net wat rebelser merkbeeld dan veel andere merken hebben. Dat zie je natuurlijk ook al aan de naam en het logo. De fabrikant belooft een werktijd van tien uur als ze uit het doosje zijn, als je ze tussendoor terugstopt kun je dankzij de accu die in het meegeleverde doos is ingebouwd in totaal 34 uur halen. 

De Skullcandy Push Active wordt in een relatief groot doosje geleverd, maar door de afgeronde hoeken past het nog wel een wat ruimere broekzak. De oortjes maken via Bluetooth verbinding en bieden geen bijzondere technieken zoals apt-x. Aan de achterkant van het doosje vind je de usb c-aansluiting om de oortjes op te laden. Aan de voorzijde van het doosje vind je vier lampjes die je een indicatie geven van de capaciteit van de ingebouwde accu. In de doos worden drie maten rubberen dopjes meegeleverd en een veel te kort usb c-kabeltje.

De oortjes zelf zijn zeer geschikt om mee te sporten, dat zie je doordat ze zijn voorzien van klemmetjes waarmee ze om je oren geklemd kunnen worden. Een beetje zweet is geen probleem, dankzij de IP55-rating.

De installatie is relatief eenvoudig, al vermeldt de handleiding niet dat je de oortjes eerst uit het doosje moet halen om twee beschermende stickers te verwijderen. Pas daarna kunnen ze gekoppeld worden met je telefoon of een apparaat. Ze hebben geen speciale functionaliteit om eenvoudig te koppelen met meerdere apparaten.

Hey Skullcandy

Het bijzondere van deze oortjes is dat ze voorzien zijn voor spraakherkenning. Nu geldt dat tegenwoordig voor meer modellen, maar dan wordt vaak bedoeld dat ze speciale ondersteuning bieden voor bijvoorbeeld Alexa of Google Assistent. Bij Push Active van Skullcandy is het nét even anders. Het merk heeft namelijk in de app een eigen, eenvoudige spraak assistent ingebouwd. Je kunt onder andere het volume verhogen, Spotify openen en een telefoontje opnemen.

De verwerking van je spraakcommando’s wordt door de app gedaan en dat zorgt voor een vlotte reactiesnelheid. De app ondersteunt alleen Engels, maar je kunt wel je eigen spraakcommando’s maken voor het ‘Hey Skullcandy’ commando. Voor wie hier niet op zit te wachten: de spraakherkenning kun je uitschakelen, terwijl je wel de andere functies van de app kunt blijven gebruiken.

Er zitten namelijk meer slimmigheden in de app. Zo kun je de oortjes gebruiken als afstandsbediening voor het nemen van een foto met je telefoon, ook kun je audio delen met andere bezitters van een SkullCandy iQ.

Een andere handige feature is dat iQ voorzien is van een ingebouwde Tile. Via de app van deze fabrikant van sleutelhangers met terugvindfunctie kun je makkelijk je oortjes terugvinden als je ze kwijt bent geraakt. Dat heeft wat ons betreft een grote meerwaarde.

Geluidskwaliteit

De Skullcandy Push Active zijn zeker niet de beste oortjes die we ooit hebben gehoord. Waar de app zorgt voor zeer veel functionaliteit is de standaardafstemming niet heel best. Het geluid mist diepte, waardoor je het gevoel hebt naar een vrij goedkope radio te luisteren. Gelukkig heeft de app een ingebouwde equalizer waarmee dit nadeel grotendeels op te heffen is en de oortjes een stuk beter klinken. Zeker als je bedenkt dat de adviesprijs 80 euro is, dan presteren ze niet slecht. Duurdere oortjes zoals de Sony WF-1000XM4 klinken echter wel een heel stuk beter.

Conclusie

De Skullcandy Push Active zijn oortjes met een relatief lage prijs. Je zou verwachten dat je voor dit bedrag weinig functionaliteit krijgt, maar dat valt mee. Je krijgt oortjes met speciale spraakcommando’s die in de praktijk handig kunnen zijn, inclusief een leerfunctie. Het is grappig dat je ze ook kunt gebruiken om foto’s te nemen. Ook heeft het merk Tile-functionaliteit ingebouwd waarmee je ze terug kunt vinden. Het enige dat echt ontbreekt is actieve ruisonderdrukking. Voor 80 euro biedt het merk dus verrassend rijk uitgeruste oortjes met prima functionaliteit. Wel ontbreekt ruisonderdrukking, dus als je rust belangrijk vindt, zijn dit misschien niet de beste oortjes voor jou.  De nieuwe oortjes komen in drie kleuren op de markt: de uitvoeringen zie je hieronder. « Vorig bericht Volgend bericht »
0