AMD's Lisa Su: chiptekorten zullen vermoedelijk in de loop van 2022 afnemen

0 reacties

Volgens veel analisten zullen de grote chiptekorten van de afgelopen twee jaar aan blijven houden tot ver in 2022. Dat beeld lijkt in de afgelopen maanden niet echt te zijn veranderd, maar AMD's ceo Lisa Su schat dat de problemen halverwege 2022 minder ernstig zullen worden. Dat verklaarde ze tijdens de Code Conference, volgens CNBC.

Dit zou niet komen door een stagnerende groei in de vraag, maar door het beschikbaar komen van extra productiecapaciteit. De nog altijd relevante tekorten zijn volgens haar voor een belangrijk deel veroorzaakt door een enorme vraag door het vele thuiswerken. Het duurt ongeveer 18 tot 24 maanden om een nieuwe productielocatie op te zetten, en die plannen zijn een jaar gelden in werking gezet. Dat betekent dat vanaf de tweede helft van 2022 de tekorten verminderd kunnen worden door meer te produceren. De chief executive officer is ook een voorstander van het Amerikaanse CHIPS-programma, dat vanuit de overheid investeringen rondom chipproductie op Amerikaans grondgebied subsidieert.

Ze voegde ook toe dat meer bedrijven in de halfgeleiderindustrie zullen fuseren en overgenomen zullen worden. Su zegt veel respect te hebben voor ondernemers en startups, maar voor bedrijven die een grote impact willen maken is schaal zeer belangrijk. De topvrouw was ook in het nieuws omdat ze als eerste vrouw de IEEE Robert N. Noyce Award heeft ontvangen.

Bron: CNBC

« Vorig bericht Volgend bericht »
0