'Intel Meteor Lake-CPU's voor 2023 krijgen geïntegreerde accelerator voor AI-taken'

3 reacties

Intel werkt al aan een opvolger voor Alder Lake-opvolger Raptor Lake onder de naam Meteor Lake. Als de planning verloopt volgens plan zullen processors met deze codenaam in 2023 worden onthuld. Veel informatie is er daardoor nog niet, maar wel zijn er aanwijzingen over wat de chips precies te bieden hebben. Tom van het YouTubekanaal Moore's Law is Dead claimt dat ze een geïntegreerde AI-accelerator krijgen.

Het onderdeel zou vergelijkbaar moeten zijn met de Neural Engine in Apple's M1-soc's, die wordt gebruikt voor taken zoals spraakherkenning. Intel heeft al vergelijkbare AI-projecten met zijn vision processing units, maar een geïntegreerde vpu in Core-cpu's is nog niet eerder gespot. De YouTuber beargumenteert dat het wellicht weinig zin heeft om meer cpu-cores in een consumentenchip te stoppen en dat de ruimte op de chip beter gebruikt kan worden voor een AI-accelerator.

Het is bijvoorbeeld denkbaar dat je video's met een lage beeldkwaliteit met artificial intelligence kunt upscalen tot een hogere kwaliteit, of dat spraak in real-time kan worden vertaald. De integratie van de onderdelen moet ertoe leiden dat ook ontwikkelaars met een lager budget in staat zijn om programma's ontwikkelen die voorheen alleen haalbaar waren voor grote techbedrijven. Uiteraard gaat het nog om een gerucht, maar Moore's Law is Dead blijkt het vaker wel dan niet bij het rechte eind te hebben.

Bron: Moore's Law is Dead

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*