Windows 11-Insiders Builds staan al op meer dan 1% van alle Windows 10-systemen en nieuwer

27 reacties

Microsoft heeft in juni officieel Windows 11 aangekondigd en Insider Preview Builds-beschikbaar gesteld voor de Windows-community. Er zijn al een hoop discussiepunten geweest over zwaardere systeemeisen, het andere uiterlijk en uiteraard beveiligingsproblemen, maar toch lijkt het nieuwe besturingssysteem al relatief populair te zijn. Volgens AdDuplex staat het al op 1,3% van alle Windows 10- en Windows 11 systemen gecombineerd.

Windows 11 zal voor veel Windows 10-systemen gratis beschikbaar zijn als upgrade, voor nu geldt dat Microsoft bètaversies uitbrengt voor leden van het Windows Insider Build-programma. Klaarblijkelijk is de achterban groot genoeg om 1,3% van alle Windows 10- en Windows 11-gebruikers te vertegenwoordigen. Dat is niet niks, als je je beseft dat Windows 10 op bijna alle kant-en-klare systemen staat die worden verkocht, en ook vaak los geïnstalleerd wordt door zelfbouwers. De vraag is met één op de 100 gebruikers niet bepaald verwaarloosbaar.

Ook moet bijna 90% van alle systemen een Windows-versie uit 2020 of 2021 draaien, en Windows 21H1 uit mei staat al op 38% van de systemen. Het gaat wel om een steekproef met 60.000 inbegrepen systemen, de daadwerkelijke cijfers kunnen dus wat afwijken.

Bron: AdDuplex

« Vorig bericht Volgend bericht »
0