Niet uitgebrachte Legion-gaminghandheld van Lenovo duikt op

7 reacties

Een gebruiker op het forum van gaming-community GBAtemp heeft een interessante vondst gedaan: terwijl hij op Google zocht naar een ander apparaat, kwam hij renders van een gaminghandheld van Lenovo tegen. De afbeeldingen bleken afkomstig te zijn van Lenovo's eigen website.

Het lijkt te gaan om de Lenovo Legion Play, een handheld gamingconsole die nooit officieel is aangekondigd. De naam van het apparaat is te vinden in de code van de Duitse en Japanse overzichtspagina's voor MWC 2021, dat eind juni plaatsvond. Vermoedelijk was Lenovo van plan om de handheld toen te onthullen, maar is dat om onbekende redenen niet doorgegaan.

De foto's laten een Xbox-achtige layout voor de knoppen voorop het apparaat zien, met twee thumbsticks, een d-pad en ABXY-knoppen. Ook lijken er schouderknoppen en -trekkers aanwezig te zijn. Onderop zitten een usb-c-poort en een koptelefoonaansluiting.


In de html-code staat ook een korte beschrijving van het apparaat:

Designed for AAA gaming, the Lenovo Legion Play is the first Android cloud gaming console. The console lets users play hundreds of cloud games, stream their game library, or play mobile games. It features a 7" 16:9 FHD bezel-less display, HDR 10, built-in controllers, dual speakers, dual vibration, and 7000mAh battery to provide the best gaming experience. Our developer program is open to all game developers. Coming soon in select markets.

Gezien de afmeting van het scherm is de Legion Play vermoedelijk ongeveer even groot als de Nintendo Switch (173 x 102 mm). Verdere details zijn niet bekend. Mogelijk zal Lenovo het apparaat in de toekomst alsnog lanceren.

Bronnen: GBAtemp Forum, Liliputing

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*