Intel deelt lijst met ondersteunde DDR5-modules voor Alder Lake-S

10 reacties

Intel gaat eind dit jaar bepaalde Alder Lake-S-processors voor de desktopmarkt onthullen. Dat kan dus niet lang meer duren, en langzamerhand druppelen er steeds meer details binnen waaruit blijkt dat een introductie inderdaad om de hoek is. Nu heeft de chipmaker een document op zijn site gezet waarin ondersteunde ddr5-modules genoteerd zijn.

Het bestand is als eerste ontdekt door de op Twitter actieve dataminer Momomo. Intel heeft Advanced Validation Labs ingehuurd om modules te testen voor Alder Lake-S, en het bestand toont twaalf verschillende modules die officieel geschikt zijn voor het platform. Ze zijn afkomstig van SK Hynix, Samsung, Micron, Crucial en Kingston, allemaal met snelheden van 4800 megatransfers per seconde en met chips van 16 gigabit. Ze verschillen in totale capaciteit, van 8 GB tot 32 GB per module.

Ze hebben geen ondersteuning voor ecc (error correcting code), waar ADL-S en ddr5 in principe ondersteuning voor zullen hebben. Toch moet dit bewust worden geïmplementeerd door fabrikanten. Ook de 40-39-39-timings zijn op zijn best matig te noemen, maar de voltages zijn beperkt gebleven tot 1,1 volt. Ze lijken te voldoen aan de meest basale ddr5-eisen die JEDEC dicteert. Dat is ook niet verrassend, er zijn immers nog maar weinig ddr5-modules in productie.

Bron: Intel

« Vorig bericht Volgend bericht »
0