VMWare keurt SD-kaarten en USB-sticks als boot drives sterk af

13 reacties

VMWare heeft in een persbericht aangekondigd dat het stopt met de ondersteuning van sd-kaarten en usb-sticks als boot drives. Er zijn te veel systemen met foutmeldingen door deze opslagmedia, maar er blijft een omweg voor de liefhebbers.

Sd-kaarten en usb-sticks zijn veelal niet bepaald 'enterprise-class' opslag. VMWare benadrukt dat ze minder betrouwbaar zijn, minder goed overweg kunnen met langdurige workloads en niet het optimale opslagmiddel zijn voor workloads met hoge iops-waarden. De softwaremaker heeft te veel problemen gerelateerd aan opstarten waargenomen door deze opslagmedia te gebruiken als boot drive.

Voor vSphere 6.x geldt dat er vereisten waren rondom het gebruik van meerdere vormen van opslag, bijvoorbeeld voor als je complexere systemen met niet aan elkaar gelijke hardware gebruikt. Met vSphere 7.x zijn die eisen uitgebreid, omdat het partitiemanagement hiermee veelzijdiger en dus complexer is geworden. Voorheen waren partities van een vast formaat en er was een maximumaantal.

De ESXI 7.x-hypervisor heeft vier partities waar de ESX-OSData-partitie vaak de grootste is en gebruikt wordt voor systemstatusinformatie. Dit zorgt voor aardig wat dataverkeer, en sd-kaarten en usb-sticks zijn daardoor vaak trager dan de rest van de gebruikte opslag. Dat zorgt voor een flessenhalseffect. De beperkte queuediepte vormt hier een belangrijk deel van het probleem.

Daarom is in de nabije toekomst het gebruik van een sneller, lokaal aangesloten opslagmedium voor ESX-OSData de enige manier om een sd-kaart of usb-stick in combinatie hiermee te gebruiken. De sd-kaart of usb-stick moet dan een capaciteit van minimaal 8 GB hebben.

Bron: VMWare

« Vorig bericht Volgend bericht »
0