Corsair teaset Vengeance DDR5-geheugenmodules

1 reactie

De vermoedelijke releasedatum van Intels Alder Lake-S-processoren nadert (4 november). In de loop van de afgelopen maanden hebben de voornaamste geheugenfabrikanten, waaronder Adata, GeIL en T-Force alvast meer informatie gedeeld over hun ddr5-modules. Naast pcie 5.0, is ook ondersteuning voor ddr5-geheugen een van de nieuwe features die de twaalfde generatie Core-cpu’s met zich meebrengt. 

Inmiddels heeft ook Corsair zijn ddr5-geheugenmodules getoond. Het bedrijf heeft een afbeelding gedeeld op Twitter, waarop de nieuwe Vengeance-reepjes te zien zijn. Daarnaast bevestigt de website ook de komst van de Dominator ddr5-lijn, het uiterlijk hiervan is echter niet bekend.

Hoewel er geen details zijn op het gebied van specificaties, heeft de fabrikant in mei een blog geplaatst met meer informatie over de nieuwe geheugenstandaard. Hierin wordt de vergelijking gemaakt tussen ddr4-3200 en ddr5-6400, wat doet vermoeden dat er in ieder geval modules zullen zijn die deze snelheid hanteren. Daarnaast is er eerder deze week een Intel-document verschenen met ondersteunde ddr5-modules voor Alder Lake, waarbij een snelheid van 4.800 MT/s wordt genoemd. Mogelijk ligt de reële snelheid tussen deze twee waarden.

Bronnen: Corsair (Twitter), Corsair

« Vorig bericht Volgend bericht »
0