Verpakking Z690 Aorus Elite AX DDR4 op de foto: PCIe 5.0, passief gekoeld

3 reacties

Twitteraar HXL heeft een afbeelding gedeeld van de achterkant van de verpakking van een Z690-moederbord van Gigabyte. Het gaat om de Aorus Elite AX DDR4, die gebruik maakt van de dubbele ondersteuning voor ddr4 en ddr5 op Alder Lake-cpu's. Dit is het eerste bord met de high-end chipset waarvan een foto online is geplaatst, eerder werden al wel EEC-registraties en webshop-pagina's online gezet. Toen was er sprake van een Aorus Elite AX zonder de vermelding van DDR4, wat er op wijst dat net als bij Asus de keuze is gemaakt om sommige borden in ddr4- en ddr5-variant aan te bieden.

Het moederbord dat waarschijnlijk gericht is op mainstream gebruikers bevat een stroomvoorziening van 16+1+2 fasen van 70 ampère. Deze wordt net als de chipset en de vier m.2 pcie-sloten passief gekoeld. Het primaire pcie x16-slot is generatie 5.0, de overige twee zijn gen 4. Er zijn vier sata-poorten en wifi 6-connectiviteit aanwezig. De overige i/o bestaat uit hdmi 2.0 en DisplayPort, eenmaal Ethernet, twee analoge en een optische digitale audioconnector en tien usb-poorten, waarvan één type-c.

Een ander moederbord van Gigabyte werd eerder opgemerkt door APISAK in de benchmarkdatabase van Puget Systems. Deze Z690 UD AX werd getest met de Core i7-12700K en heeft eveneens ondersteuning voor vier ddr4-geheugenmodules. Naar verwachting worden de overklokbare topmodellen uit de twaalfde generatie desktopprocessors uit Intel's Alder Lake-S-serie samen met de Z690-chipset op 19 november officiëel onthuld.

Bron: Wccftech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0