Valve demonteert de Steam Deck en legt uit waarom de console zelf repareren een slecht idee is

18 reacties

Valve raadt in een reparatievideo van de Steam Deck gebruikers sterk af om zelf reparaties uit te voeren aan de console. Volgens het bedrijf is de video vooral bedoeld om te laten zien hoe de console in elkaar zit. In de video legt Valve stap voor stap uit hoe de console opengeschroefd kan worden en hoe veranderingen aan de hardware voor uiteenlopende problemen kunnen zorgen. Desalniettemin zullen er reserveonderdelen voor de Steam Deck verkocht worden.

Volgens de maker van de console heeft iedereen onder het mom van het Right to Repair-principe het recht om zelf apparaten te mogen repareren. Lang niet alle bedrijven stellen zich dusdanig op. Apple is bijvoorbeeld berucht als het gaat om het zelf repareren van hardware en maakt het in sommige gevallen zelfs nagenoeg onmogelijk om thuis reparaties te doen. Valve stelt dat iedereen mag doen met zijn console wat hij wil, maar dat de Steam Deck vanwege het format en de zeer nauwkeurige samenstelling van componenten zeer lastig te repareren is. Door simpelweg de case te openen, zou de structurele integriteit al permanent afnemen.

Je hebt het recht om [de Valve Steam Deck] zelf open te schroeven en ermee te doen wat je wilt. Valve raadt het daarentegen sterk af om dat te doen. De Steam Deck is een zeer nauwkeurig ontworpen systeem en de onderdelen zijn zorgvuldig uitgekozen (...) en zijn daarom niet ontworpen om door de gebruiker uitgewisseld te worden.

Valve benadrukt dat door de gebruiker veroorzaakte schade niet onder de garantie van de console valt. Daarnaast zouden onderdelen van derden om uiteenlopende redenen voor problemen kunnen zorgen. Daarom biedt het bedrijf na de release van de console reserveonderdelen aan voor degene die toch zelf aan de slag wil met de Steam Deck. Maar, zo zegt Valve met een knipoog, als je zoiemand bent, dan heb je duidelijk niet naar de reeds vermelde waarschuwingen geluisterd.

Bron: Valve

« Vorig bericht Volgend bericht »
0