Microsoft erkent foutieve melding “Deze PC voldoet niet aan Windows 11-systeemeisen”

9 reacties

Microsoft erkent dat een nieuwe melding voor Windows 10-gebruikers eventueel foutief kan stellen dat het systeem niet te upgraden is naar Windows 11, zo bevestigt Windows Latest. Gebruikers krijgen in het Windows Update-scherm voortaan standaard te zien of hun systeem voldoet aan de strenge Windows 11-systeemeisen. Volgens een nog onbekend aantal gebruikers vermeldt Windows 10 onterecht dat een upgrade niet mogelijk is. Microsoft werkt al aan een oplossing.

"Deze pc voldoet momenteel niet aan alle systeemeisen voor Windows 11", zo meldt Microsoft in de betreffende foutmelding. Vervolgens verwijst Windows 10 naar de veelbesproken PC Health Check-app. Veelbesproken, omdat het programma meermaals offline werd gehaald omdat deze foutief aangaf dat een systeem niet aan de vereisten voor Windows 11 voldeed. Wederom terwijl dat soms wel het geval was. 

Overigens is er hoe dan ook een weg om de foutmelding heen. Microsoft zelf maakte na de release van Windows 11 al bekend hoe gebruikers zonder bijvoorbeeld tpm 2.0 of Secure Boot toch het besturingssysteem kunnen installeren. Gebruikers kunnen dus onafhankelijk van de melding in het Windows Update-scherm Windows 11 installeren, al zijn daar dan weer andere risico's aan verbonden.

Bron: Windows Latest

« Vorig bericht Volgend bericht »
0