GTA 3, Vice City en San Andreas krijgen remaster en smartphoneversie, maar de originele versies verdwijnen

25 reacties

Vorige week schreven we dat Rockstar Games aan geremasterde versies van populaire Grand Theft Auto-games zou werken. Het bedrijf heeft deze week de remasters van Grand Theft Auto 3, Vice City en San Andreas bevestigd voor een release later dit jaar. Een concrete datum blijft vooralsnog uit.

In de aankondiging van Rockstar staat dat Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition beschikbaar zal zijn voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch en de Rockstar Games Launcher. In de eerste helft van 2022 belooft Rockstar Games daarnaast een remastered versie van dezelfde trilogie voor Android en iOS. 

Omdat de allereerste 3D-GTA dit jaar zijn twintigste verjaardag viert, belooft de ontwikkelaar ook een hoop extra's voor Grand Theft Auto Online. Het multiplayergedeelte van GTA V krijgt deze herfst onder meer nieuwe in-game evenementen, kleding en skins. Hieronder is alvast een voorproefje van de betreffende skins te zien. Al deze toevoegingen zullen uiteraard in het thema van de klassieke GTA's zijn.

Huidige versies verdwijnen

Daarnaast liet Rockstar weten van plan te zijn om de huidige versies van de betreffende games vanaf volgende week te laten verwijderen van alle digitale retailers op pc en consoles. Deze zullen worden vervangen door Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition. De beslissing om de klassiekers te schrappen is een klap in het gezicht van liefhebbers voor het behoud van videogames. Fans hebben daarom massaal recensies op Steam achtergelaten om gamers te adviseren de originele versies nu te kopen voordat het te laat is.

GTA 3 is twintig jaar oud, Vice City negentien jaar oud en San Andreas zeventien jaar. De versies van de games die nu beschikbaar zijn om te downloaden op Steam, de PlayStation Store en de Xbox Marketplace zijn niet de echte originelen. De versie van San Andreas die beschikbaar is om te kopen in de Xbox-downloadwinkel, is bijvoorbeeld de Xbox 360-versie die kan worden gespeeld op Xbox One en Xbox Series X en S via backwards-compatibility. De versie van Vice City die kan worden gedownload in de PlayStation Store is de PlayStation 2-versie die is geconverteerd om op PlayStation 4 te draaien.

Rockstar waarschuwde dat de vorige versies en bundels met deze games vanaf de week van 11 oktober uit de digitale winkels zullen worden verwijderd. We weten niet de exacte datum waarop ze worden verwijderd, maar als je ze wilt bezitten is het aangeraden om dit zo spoedig mogelijk te doen. Iedereen die één van de vorige versies heeft gekocht, kan deze natuurlijk nog steeds downloaden en spelen nadat ze zijn verwijderd.

Bron: Rockstar Games

« Vorig bericht Volgend bericht »
0