Google voegt gitaartuner toe aan zijn zoekmachine

1 reactie

Google Zoeken heeft nu een handige ingebouwde tuner waarmee je de microfoon op je telefoon of pc kunt gebruiken om een ​​gitaar af te stellen. Om toegang te krijgen tot de functie, die deze week is toegevoegd, hoef je alleen maar te zoeken naar 'Google tuner'.

Google Assistent heeft vergelijkbare functionaliteit via een 'stem mijn instrument'-optie. Tuner is echter toegankelijker omdat het vanaf vrijwel elk apparaat met een moderne browser en microfoon zou moeten werken. De interface is vergelijkbaar met de tientallen apps die al beschikbaar zijn voor het afstellen van gitaren. Je speelt een snaar op de gitaar waarna de functie detecteert of het instrument aangepast moet worden.

Net als andere apps voor het stemmen van gitaren, lijkt de effectiviteit van de tuner van Google sterk afhankelijk van de hardware waarmee je hem gebruikt. Een iPhone 12 Pro (via Safari) of Windows-desktop met een Blue Snowball usb-microfoon (via Edge) zou geen problemen opleveren met het horen en stemmen van een niet-versterkte elektrische gitaar. Een betaalbaarder Android-apparaat (met Chrome) zou daarentegen mankementen kunnen vertonen.

De nieuwe functie van Google zou de markt voor speciale hardwaretuners van bijvoorbeeld Korg of Boss waarschijnlijk niet sterk beïnvloeden. De applicatie is te afhankelijk van de kwaliteit van de microfoon in je apparaat en er is geen manier om eenvoudig een elektrische gitaar aan te sluiten zonder je zorgen te hoeven maken over achtergrondgeluid.

Bronnen: Android Police, Google Tuner

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*