Intel wil meer 'ecosysteem-vriendelijk' zijn, Nvidia is 'te propriëtair'

16 reacties

Intels chief executive officer Pat Gelsinger maakte onlangs in een interview bekend dat Intel flink de druk op de ketel zet wat innovatie betreft. Het bedrijf is van plan om binnen een aantal jaar weer de onbetwistbare markleider te worden voor alle productcategorieën in zijn assortiment. In een tweede deel van het interview heeft de topman verklaard dat Intel meer ecosysteem-vriendelijk zal zijn dan Nvidia.

Nvidia staat erom bekend dat het veel van zijn software erg dicht bij zichzelf houdt. Zo kun je Nvidia-api's als cuda en optix niet gebruiken met hardware van andere fabrikanten. Intel gaat dit volgens Gelsinger anders doen. Intel heeft in 2018 oneAPI geïntroduceerd, die niet alleen gebruikt moet worden voor cpu's, maar ook voor gpu's, AI-acceleratoren en voor alle andere producten die het bedrijf aanbiedt.

Gelsinger verklaart dat Nvidia te propriëtair is geworden en dat dit in de industrie duidelijk te merken is. Door oneAPI veel opener te houden moet dat gunstig voor de markt en voor innovatie zijn. Daarnaast denkt Intel dat bedrijven in de markt voor artificial intelligence belangrijkere concurrenten zullen zijn dan bedrijven die arm-processors maken en ontwerpen.

Bron: CRN

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*