Enkele cheats voor Battlefield 2042 waren al tijdens de bèta beschikbaar

21 reacties

Cheaters hadden al tijdens de bèta van Battlefield 2042 toegang tot hacks voor de game, zo schrijft dataminer en IGN-journalist Tom Henderson tijdens het bètaweekend op Twitter. Onder meer wallhacks, aimhacks en 'meerdere andere cheats' werden voor de testperiode van de game al verkocht. Battlefield 2042 wordt door de populaire software Easy Anti-Cheat beveiligd, maar de game is ogenschijnlijk al door hackers gekraakt.

Voor zover bekend ging het om een zeer beperkte hoeveelheid valsspelers die tijdens het open bètaweekend van Battlefield 2042 cheats gebruikten. Henderson wist enkele online verkopers van de valsspeelsoftware op te sporen. Volgens de journalist werd de software voor enkele dollars per dag aan klanten verkocht. Er zijn nog geen gratis of gemakkelijk toegankelijke cheats voor de game gespot.

Battlefield 2042 had tijdens de bèta geen report-knop, maar die staat wel gepland voor de volledige releaseversie van de game. Gebruikers kunnen daarmee tijdens een potje Battlefield vermeende valsspelers rapporteren, waarna Dice bekijkt of de gerapporteerde speler inderdaad valsspeelt. De Zweedse ontwikkelaar heeft al bekendgemaakt dat valsspelers zonder verdere waarschuwing permanent verbannen worden.

De betreffende beschermingssoftware, Easy Anti-Cheat, is een extern bedrijf dat anti-cheatsoftware maakt voor onder meer Fortnite, Apex Legends en Paladins. Hackers kunnen de beveiligingssoftware weer omzeilen, al werkt het bedrijf constant aan nieuwe manieren om cheaters tegen te gaan. Mogelijk heeft de recente hack bij EA het kraakproces wel gemakkelijker gemaakt. Tijdens de cyberaanval werd onder meer broncode van de Frostbite-engine gestolen, waar Battlefield 2042 op draait.


Battlefield 2042 tijdens de bèta vanuit het perspectief van een vermeende valsspeler

Bron: Tom Henderson


5 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Battlefield 2042 (PC)

Battlefield 2042 (PC)

Niet verkrijgbaar
Battlefield 2042 (PlayStation 4)

Battlefield 2042 (PlayStation 4)

€ 59,48

1 winkel
Battlefield 2042 (PlayStation 5)

Battlefield 2042 (PlayStation 5)

€ 71,48

2 winkels
Battlefield 2042 (Xbox One)

Battlefield 2042 (Xbox One)

Niet verkrijgbaar
Battlefield 2042 (Xbox Series X)

Battlefield 2042 (Xbox Series X)

€ 71,48

1 winkel
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*