Ontwikkeling PlayStation 5 begon op de dag van PS4-release, PlayStation 6 dus al in de maak?

34 reacties

Sony begon grofweg de dag na de release van de PlayStation 4 al met de ontwikkeling van de PlayStation 5, zo onthult ex-Sony Interactive Entertainment America-baas Shawn Layden in een podcast. Daarmee was de huidige PlayStation-console zo'n zeven jaar in ontwikkeling. Met de onthulling van Layden wordt ook gesuggereerd dat de PlayStation 6 op het moment van schrijven al in ontwikkeling is.

Layden werkte grofweg 32 jaar bij Sony in uiteenlopende functies binnen vooral de PlayStation-branche en maakte de release van alle PlayStation-consoles tot en met de PlayStation 4 mee. Hij zegt daarover: "Je begint met de volgende generatie [PlayStation] grofweg de dag nadat je de huidige generatie begint te leveren. (...) Op het moment dat je een product uitbrengt, moet een team ergens helemaal achterin in het geheim al bezig zijn met de volgende versie."

De Amerikaan werkte onder meer als persoonlijke assistent voor Sony-mede-oprichter Akio Morita. Volgens Layden was Morita gericht op een zelfconcurrerende strategie: "Je moet altijd de rest voorblijven. Je moet je eigen product obsoleet maken [met een nieuw product]. Als je dat niet zelf doet, dan doet iemand anders dat voor je."

Bron: Shawn Layden in What's Up PlayStation


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Sony PlayStation 4 1TB Black

Sony PlayStation 4 1TB Black

  • PlayStation 4
  • 1000 GB
Niet verkrijgbaar
Sony PlayStation 5

Sony PlayStation 5

  • PlayStation 5

€ 505,99

1 winkel
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*