Oppo ColorOS 12 is sneller en efficiënter, komt vanaf december naar Europese toestellen

4 reacties

Na de officiële aankondiging van Android 12 vorige week komt fabrikant Oppo nu met zijn eigen invulling van het nieuwe besturingssysteem. ColorOS 12 neemt volgens de maker veel kernzaken uit Android 12 over, zoals de toegenomen focus op privacy en gebruikersdata. Daarnaast moet de nieuwste versie van Oppo's schil sneller zijn en minder geheugen gebruiken.

Zo claimt Oppo dat ColorOS 12 na 36 maanden gebruik slechts 2,75 procent trager werkt, waardoor toestellen langer 'fris' aan blijven voelen. Verbeteringen in het animatiesysteem zorgen voor minder haperingen en vertragingen. Ook wordt er gemiddeld 30 procent minder werkgeheugen in beslag genomen en moet het stroomverbruik met 20 procent zijn teruggedrongen — vermoedelijk in vergelijking met ColorOS 11. 

De Chinese fabrikant zegt op basis van gebruikersfeedback de aandacht op privacy te vestigen. Daarom worden de privacyfuncties die de aosp-versie van Android 12 meebrengt, zoals het Privacy Dashboard en indicatoren voor het gebruik van de microfoon of camera, volledig ondersteund. Daarnaast zijn eigen features zoals App Lock van de partij. Ook belooft Oppo gebruikersdata altijd op nabijgelegen servers op te slaan.

Vanaf vandaag zal een publieke bètaversie van ColorOS 12 beschikbaar zijn in Maleisië en Indonesië, vooralsnog alleen voor gebruikers met een Find X3 Pro. Vanaf december zal de nieuwe software ook naar West-Europa komen, en in het nieuwe jaar krijgen ook andere modellen zoals de Find X3 Neo en de Reno6-serie de update.

Bron: Oppo (Persbericht)


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Oppo Find X3 Neo 256GB Black

Oppo Find X3 Neo 256GB Black

  • 256 GB
  • 6.55 inch
  • 50 MPixel
  • 5G

€ 635,00

3 winkels
Oppo Find X3 Pro 256GB Black

Oppo Find X3 Pro 256GB Black

  • 256 GB
  • 6.7 inch
  • 50 MPixel
  • 5G

€ 979,00

3 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*