Samsung patenteert dubbelzijde in-display vingerafdrukscanner voor opvouwbare smartphones

7 reacties

Samsung patenteert een ontwerp voor een in-display vingerafdrukscanner die voornamelijk handig zou zijn in opvouwbare smartphones, zo ontdekt LetsGoDigital. Het patent werd begin deze maand goedgekeurd, maar zoals altijd met patenten is het nog maar de vraag of het ontwerp uiteindelijk in daadwerkelijke producten gebruikt zal worden.

Het patent beschrijft een vingerafdrukscanner die in het scherm verwerkt is en aan beide kanten van het dubbelzijdige display gebruikt kan worden. De nog niet aangekondigde Samsung Galaxy Z Fold 4 zou vermoedelijk de eerste opvouwbare smartphone van het merk zijn met de mogelijkheid om het patent daarin te verwerken.

De Fold-serie heeft vanaf de eerste variant uit 2019 aan de buitenkant van het opbouwbare scherm aan de voorkant een tweede display. Alleen voor een dergelijk ontwerp zou de gepatenteerde vingerafdrukscanner nut hebben. Tot dusver werden er alleen vingerafdrukscanners in de randen van opbouwbare smartphones verwerkt. Een in-display vingerafdrukscanner zou dus een primeur zijn, of deze nou dubbelzijdig zou werken of niet.


Afbeelding via WIPO (LetsGoDigital)

Bron: LetsGoDigital

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*