CradlePoint komt met enterprise router met Docker-ondersteuning en 5G

2 reacties

Routers bestaan in veel verschillende vormen. Het Amerikaanse Cradlepoint brengt de E3000 Enterprise Routeer op de markt die het een enterprise router noemt. Nu zijn we natuurlijk best wat gewend van de marketingmensen. Dus gingen we in gesprek met het bedrijf om te vragen waarom het nu een enterprise router is.

Het Amerikaanse bedrijf maakt deel uit van Ericsson en dat zie je terug aan de router, want het beschikt naast de traditionele ethernet WAN-poorten ook over 5G. Daarmee kun je het gebruiken op allerlei locaties. Voor 4G wordt tot CAT18 ondersteund. Daarmee zou tot 2,5 gigabit doorvoersnelheid mogelijk zijn.

Een feature waar het bedrijf trots op is, maar wat je ook bij veel andere merken terugvindt is dat de routers van het bedrijf ook op afstand te managen via de Netcloud-omgeving van Cradlepoint. Dat is praktisch voor grotere organisaties.

Het meest interessante aan de router is dat hij voorzien is van ondersteuning voor Docker Containers. Dat betekent niet dat je een complete enterprise workload naar de router kunt verschuiven, maar kleinere – praktische – containers kun je direct op de router laten uitvoeren. Dat kan praktisch zijn omdat het merk, vooral ook toepassing ziet in bijkantoren en andere vestigingen van bedrijven en andere organisaties.

De firewall van de E3000 biedt een doorvoersnelsnelheid van 2gbit/s en het apparaat is in staat om tot twintig VPN-tunnels te bieden.  Voor het aansluiten van bedrade apparaten of een verbinding met het internet beschikt de E3000 over negen gigabitaansluitingen en een 2,5 gigabitaansluiting. Ook is er een SFP+-aansluiting beschikbaar. PoE is aanwezig voor het combineren van de E3000 met accesspoints of beveiligingscamera’s. Voor draadloze toegang via wifi, heeft de E3000 wifi 6 aan boord.

De CradlePoint router wordt verkocht in een model waarin je het eerste jaar de hardware en service koopt en vervolgens een jaarlijks abonnement moet afsluiten. Het eerste jaar kost 2499 USD.

 

Bron: CradlePoint

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*