Intel voegt geen hashratebeperking toe aan Arc-videokaarten, maar garandeert geen voorraden

10 reacties

Intels topman van de gpu-afdeling Raja Koduri en hoofd van gpu-producten voor consumenten Roger Chandler hebben in een interview met Gadgets 360 uiteengezet wat de stand van zaken is van zijn Xe-videokaarten voor consumenten.

De chipbakker kondigde in augustus aan dat Xe-videokaarten voor de consumentenmarkt onder de Arc-naamgeving zullen verschijnen. Nvidia heeft voor de Ampere-videokaarten de LHR-drivers verbonden aan de nieuwe modellen, die de hashrates in cryptocurrencymining met bepaalde cryptovaluta moeten halveren. De twee Intel-topmannen verklaarden dat Intel niet werkt aan zulke beperkingen.

Koduri verklaarde echter dat hij geen voorraden voor de nog niet onthulde kaarten kan garanderen. De vraag lijkt voor nu nog hoog te blijven, en hij benadrukte dat ook de concurrentie graag meer voorraad zou willen hebben. Het ligt natuurlijk voor de hand dat het gebrek aan hashrate-beperkende remmen op de gpu's de voorraden niet zal helpen, maar voor meer informatie zullen we vermoedelijk moeten wachten tot volgend jaar. De desktopvideokaarten moeten volgens geruchten pas in het tweede kwartaal van 2022 verschijnen.

Chandler vertelde verder dat er met tientallen gamestudio's wordt gewerkt aan softwareondersteuning, zodat er een 'gezonde hoeveelheid games' goed werken met de kaarten bij introductie. Intel werkt aan een upscalingtechniek onder de naam XeSS, die vermoedelijk relatief vergelijkbaar zal zijn met AMD's FidelityFX Super Resolution-functionaliteit. Uit het interview blijkt dat de bestaande Xe-gpu's (lees: Tiger Lake, de DG1-gpu) hier ook ondersteuning voor zullen hebben. Er moet ook een Pro-lijn voor workstations verschijnen, waarschijnlijk op basis van dezelfde chips.

Bron: Gadgets 360

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*