Robotics-student rust iPhone X uit met USB-C-connector

26 reacties

Eind vorige maand heeft de Europese Commissie een wetvoorstel ingediend, dat usb type-c uitroept als de verplichte universele aansluiting voor mobiele apparaten. Onder de huidige beslissing geldt dat bedrijven twee jaar de tijd krijgen om hun nieuwe producten van de standaard te voorzien. Dit wil zeggen dat ook Apple usb-c zal moeten toepassen in zijn iPhones. 

Ken Pillonel, een masterstudent aan de Swiss Federal Institute of Technology (EPFL), had klaarblijkelijk weinig zin om te wachten op een iPhone met usb-c; de robotics-student heeft namelijk een type-c-poort ingebouwd in een iPhone X. Een YouTube-video toont aan dat de telefoon met de nieuwe connector kan worden opgeladen, ook het overzetten van data moet mogelijk zijn.

In de beschrijving van de video zegt Pillonel dat hij Apples C94-connector heeft ge-reverse engineered, om zo een pcb te maken met een vrouwelijke type-c-aansluiting. In mei heeft hij de werking aangetoond door middel van een prototype, dit was echter te groot om te gebruiken in een smartphone. Pillonel is de afgelopen maanden bezig geweest met het ontwerp te verkleinen en te integreren in de iPhone X. Binnenkort zal hij een nieuwe video uitbrengen, waarin het ontwikkelings- en productieproces wordt besproken.

Bron: Ken Pillonel (YouTube)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*