Previewversie Windows Subsystem for Linux vindt weg naar Microsoft Store

1 reactie

Afgelopen weekend schreven we over het installatieproces van het Windows Subsystem for Linux (WSL) op Windows 10- en Windows 11-systemen. Met deze compatibiliteitslaag is het mogelijk om Linux-apps en -besturingssystemen te gebruiken vanuit Windows. Inmiddels heeft WinFuture een preview van het WSL gespot in de Microsoft Store. Hierdoor wordt het gebruik van het opdrachtprompt voor de installatie overbodig, aangezien gebruikers de app rechtstreeks via de Store kunnen downloaden.

Volgens de ontwikkelaar is de eenvoudigere installatie niet het enige voordeel van deze wijziging. Omdat het WSL wordt losgekoppeld van het os, kan het zoals elke andere app ook afzonderlijke updates ontvangen. Tot dusver werden deze alleen uitgevoerd als onderdeel van systeemupdates, nu kunnen bijvoorbeeld beveiligingspatches veel sneller worden uitgerold. Aangezien het WSL meer en meer als een potentiële kwetsbaarheid wordt gezien, is dit zeker geen slechte zaak.


De previewversie moet dezelfde functionaliteit bieden ten opzichte van zijn voorganger.

Terwijl Windows 10 versie 22000 of hoger wordt ondersteund, dienen gebruikers wel het Virtual Machine Platform inschakelen indien ze aan de slag willen gaan met het WSL. Om dit te doen, navigeer je naar “Windows-onderdelen in- of uitschakelen” en vink je “Platform voor virtuele machine” aan.

 

Bronnen: Microsoft Store, WinFuture

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*