Bowers & Wilkins introduceert nieuwe Zeppelin-speaker met slimme functies

0 reacties

Het Britse audiomerk Bowers & Wilkins heeft vandaag de nieuwe generatie Zeppelin-speakers uit de doeken gedaan. De luidspreker, die sinds 2007 bekend staat als het klassieke iPod-/iPhone-dock, doet volgens de fabrikant nu zijn terugkeer met beter geluid, alsook een strakker uiterlijk en slimme functies. Zo krijgt de nieuwe versie dimbare sfeerverlichting, die een halo-effect op het metalen voetstuk moet creëren.

De twee ontkoppelde double-dome tweeters van de Zeppelin zijn aan de uiterste randen van het chassis gemonteerd. Ze zijn volledig geïsoleerd van trillingen die door de behuizing worden gegenereerd, wat voor een ruimtelijk en accuraat geluid moet zorgen. De tweeters zijn gekoppeld aan 90mm-middentoners, die gebruikmaken van Fixed Suspension Transducer-technologie (FSTTM).

Tot slot is de 150mm-subwoofer in het hart van de speaker geplaatst. Het ontwerp hiervan is geoptimaliseerd om het ‘schommelen’ van het apparaat tijdens het afspelen te voorkomen. Dit moet voor een zuiverder klinkende en meer wendbare basweergave zorgen. Het systeem heeft een totaalvermogen van 240W.

Met AirPlay 2- en Bluetooth-ondersteuning moet de luidspreker geschikt zijn voor zowel iOS- als Android-gebruikers. Via de Bowers & Wilkins Music App heb je direct toegang tot de voornaamste streamingdiensten, waaronder Spotify, Deezer, Last.fm, Qobuz, Soundcloud, Tidal en TuneIn. Overigens beweert het bedrijf dat het digitale ‘brein’ in de loop van de tijd kan worden geüpgraded: begin 2022 wordt de multi-room functie geïntroduceerd, waardoor het mogelijk moet zijn om te verbinden met meerdere Zeppelins of andere apparaten uit de Formation-lijn.

     

De nieuwe Zeppelin moet per direct beschikbaar zijn op de website van Bowers & Wilkins, op moment van schrijven is hij nog niet terug te vinden in de productvergelijker. Hij komt in licht- en donkergrijs en krijgt een adviesprijs van 800 euro.

Bron: Bowers & Wilkins

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*