TSMC bevestigt plannen voor bouw van eerste Japanse productievestiging

0 reacties

Afgelopen weekend heeft Nikkei Asia bericht over de bouwplannen van TSMC's eerste Japanse fabriek. Naar verluidt zou de kostprijs zo’n 800 miljard yen bedragen (6,15 miljard euro), daarnaast zou de chipbakker samenwerken met Sony om de productie op te zetten. 

C.C. Wei, de ceo van TSMC, heeft inmiddels bekendgemaakt dat de bouw van de nieuwe productievestiging steun krijgt van de Japanse regering. De investering moet wel nog goedgekeurd worden door de raad van bestuur. Wei meldt dat de fabriek is gericht op 22nm- en 28nm-producten, vermoedelijk gaat het onder meer om beeldsensoren en chips voor auto’s. Naar verwachting beginnen de constructiewerken in 2022, de massaproductie moet van start gaan in 2024.

Volgens Nikkei Asia kan de totale kostprijs oplopen tot een biljoen yen (7,59 miljard euro), TSMC heeft geen bedragen noch een mogelijke samenwerking met Sony vermeld. De bouw van de Japanse vestiging wordt in ieder geval niet meegerekend bij de honderd miljard dollar aan kapitaalinvesteringen die in de loop van de komende drie jaar worden gedaan. 

Bron: Nikkei Asia

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*