Supermicro komt met HGX A100 en dual-node X12-servers van 2U

0 reacties

Supermicro heeft nieuwe dual node-systemen aangekondigd met Nvidia-gpu's en Intel's derde generatie Xeon-processsors in de X12-serie bedoeld voor ai-toepassingen. Daarnaast is er een HGX-server met vier A100-accelerators met snelle cpu- en gpu-interconnects. Beide beschikken over hardwarematige beveiligingsfuncties met Intel Software Guard-extensies of SGX.


Het 2U 2-node-systeem en 2U Nvidia HGX A100 4-GPU-systeem

Het 2U-systeem met twee nodes(SYS-210GP-DNR) maakt gebruik van gedeelde, redundante voedingen en ventilatoren, wat zuiniger en efficiënter moet zijn. Er is in beide nodes ruimte voor drie grafische kaarten van 2 slots dik en een 3e generatie Intel Xeon tot 40 cores. Netwerkmogelijkheden kunnen toegevoegd worden via de Advanced I/O Module(AIOM)-uitbreidingssloten van Supermicro. Genoemde toepassingen zijn artificiële intelligentie en machine learning, cloudgaming en streaming.

De 2U Nvidia HGX A100-server(SYS-220GQ-TNAR+) kan tot vier accelerators bevatten in dezelfde form factor. Ook dit systeem is gebaseerd op Intel's nieuwste serverprocessors met Deep Learning Boost, geoptimaliseerd voor training en inferentie-workloads. In BERT large inference en BERT large AI-training, modellen voor het verwerken van taal, is dit systeem respectievelijk vier en drie keer sneller dan de vorige generatie gpu's.

Optioneel kan het platform uitgerust worden met Intel Optane Persistent Memory of PMem. Daarnaast is er de mogelijkheid voor vier Nvidia ConnectX-6 InfiniBand-kaarten van 200 gigabit per seconde die samen met GPUDirect RDMA gebruikt kunnen worden voor direct dataverkeer met de grafische processors, waarbij elke kaart zijn eigen verbinding heeft.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*