HTC brengt Vive Flow VR-headset op de markt

0 reacties

HTC heeft de Vive Flow VR-headset geïntroduceerd. Deze virtual realitybril heeft een scherm aan boord met een 3,2k resolutie, een refreshrate van 75 Hz en een blikveld van 100 graden. Deze vr-set is vooral bedoeld voor mediaconsumptie en mentaal welzijn.

De bril draait op een Qualcomm XR1-chip en heeft 3D spatial audio aan boord. Verder is de headset uitgerust met 4 GB ram en 64 GB opslaggeheugen. De Vive Flow VR-headset heeft daarnaast twee camera’s aan boord voor six axis motion- en handtracking. Deze functie is volgens HTC nog niet af en kan nog niet worden geactiveerd. Dat zal het bedrijf op een later moment bewerkstelligen. Om te voorkomen dat gebruikers gaan zweten of het warm krijgen is de set uitgerust met een ingebouwd ventilatiesysteem. De Vive Flow kan verder worden uitgerust met een 10.000 mAh Vive powerbank. Deze moet apart worden aangeschaft.

Het apparaat heeft tevens de mogelijkheid verbinding te maken via bluetooth, de Vive Flow kan echter alleen gekoppeld worden met een Android smartphone. De smartphone moet daarnaast ook beschikken over 5G en ondersteuning hebben voor Miracast en het hdcp2.2-protocol. Er is voorlopig nog geen ondersteuning voor iOS-apparaten.

HTC zegt de bril naast mediaconsumptie en mentaal welzijn ook in te willen zetten op de werkvloer. In combinatie met Vive Sync kunnen er VR-vergadeingen worden gehouden. De Vive Flow VR wordt tegelijkertijd met een abonnementsdienst geïntroduceerd. Deze dienst geeft gebruikers de mogelijkheid vr-apps te downloaden voor 6 USD per maand. In eerste instantie zullen er 100 apps beschikbaar zijn, maar dat aantal moet aan het eind van het jaar vergoot zijn naar 150. 

De Vive Flow VR komt in november op de markt en gaat 569 euro kosten. Geïnteresseerden kunnen de set nu alvast pre-orderen op de website van HTC. 

Bron: HTC

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*