Microsoft lost prestatieverlies Windows 11-systemen met Ryzen-CPU's op

24 reacties

Microsoft heeft Windows 11 Build 22000.282 aangekondigd. Het is een build voor de bèta- en release preview-kanalen, en in de versie-informatie noemt het bedrijf dat het onder meer het probleem met de L3-cache van AMD-processors heeft opgelost.

Praktisch alle Ryzen- en Ryzen Threadripper-processors hebben last van maximaal 15% prestatieverlies, als gevolg van een L3-latency die tot drie keer zo hoog ligt als voorheen. AMD heeft al aangekondigd te werken aan oplossingen die met behulp van Microsoft verspreid moeten worden. Microsoft noemt dat de officiële versie hier mee kampt, systemen met bèta-builds moeten hier dus geen last van hebben.

Onlangs schreven we dat het startmenu van sommige gebruikers zich niet laat openen en dat de taakbalk niet op de officiële manier getoond wordt. Ook dit is opgelost met buildnummer 22000.282.

Verder hadden systemen met Windows 11 problemen met Windows Verkenner, dat na het sluiten van Verkenner-vensters geheugen bleef toewijzen aan zichzelf. Gebruikers maten een gebruik van tot 1 GB na het openen en sluiten van verscheidene vensters. Ook hadden mensen problemen met Oracle Virtualbox, dat het niet toeliet om virtuele machines te starten. Deze bugs lijken nog niet opgelost te zijn. In totaal gaat het om tientallen verbeteringen, op Microsofts blog vind je de volledige beschrijving.

Bron: Microsoft

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*