Valve verbiedt blockchain-games en NFT's van Steam

2 reacties

Games die gebruikmaken van blockchain-technologie of waarmee gebruikers nft's of cryptocurrencies kunnen uitwisselen, zijn voortaan niet meer toegestaan op Steam. Dit blijkt uit een regel die onlangs is toegevoegd aan de lijst van Valve.

Ontwikkelaar SpacePirate van Age of Rust, een blockchain-game die nft's gebruikt, wees erop dat Steam geen blockchain-games op het populaire gameplatform zal toestaan, inclusief Age of Rust, omdat nft's waarde hebben.


Age of Rust

Steam is één van de meest bekende pc-gamewinkels maar zeker niet de enige. Epic's ceo Tim Sweeney heeft gezegd dat het bedrijf niet geïnteresseerd is in nft's maar het Steam-beleid is niet van toepassing op games in zijn store. Epic liet The Verge afgelopen vrijdag zelfs weten dat het ‘open’ staat voor games die nft's of cryptocurrencies gebruiken.

Met nft's kun je eigendom van unieke digitale items kopen en verkopen en bijhouden van wie ze zijn met behulp van de blockchain. NFT staat voor 'non-fungible token' en kan technisch gezien alles bevatten wat digitaal is, inclusief tekeningen, gif-animaties, mueziek of items in games.

Bron: Steam

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*