Marvell's 5nm-netwerkchips met PCIe 5.0 en on-chip AI worden nu gesampled

4 reacties

Marvell kondigde in juni de Octeon 10 aan, een op 5 nanometer geproduceerde netwerkchip met ondersteuning voor ddr5 en pcie 5.0. Hij beschikt ook over een on-die AI-accelerator en heeft meer rekenkracht dan veel serverprocessors. Nu wordt de chip volgens The Register ook gesampled, hij moet dus relatief snel in producten verschijnen.

De sampling-fase ligt op schema, in juni was dit stadium ook al gepland voor de tweede helft van het jaar. Het is geen reguliere network interface card maar een 'smartnic'. Hij heeft namelijk een data processing unit of dpu en moet daarmee concurreren met Nvidia's Bluefield-aanbod. Marvells variant heeft 24 Arm Neoverse N2-cores en moet in de Specint-benchmark minstens 800 punten kunnen halen.

In machine learning-taken biedt het topmodel van de chip 100 tera-operations per seconde. Al met al moet hij tot drie keer sneller zijn dan de Octeon TX2, maar tegelijkertijd verbruikt hij met 60 watt voor de meest uitgebreide configuratie slechts de helft. Wat de netwerkmogelijkheden zelf betreft kan hij snelheden van maximaal 400 Gbit/s aan. De machine learning-mogelijkheden zijn aanwezig zodat data bijvoorbeeld kan worden gemonitord op cyberaanvallen of zodat de dpu werk van de cpu over kan nemen, zodat deze zich met andere taken kan bezighouden.

Bron: The Register

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*