MSI teaset Z690-moederborden met ruime I/O-voorzieningen voor Alder Lake-S

7 reacties

Intel gaat nog voor het eind van het jaar Alder Lake aankondigen, en daar zullen de nog niet onthulde Z690-moederborden bijpassen. Inmiddels begint er informatie over nieuwe modellen binnen te druppelen, en nu is MSI aan de beurt. Het Oekraïense Twitteraccount van de fabrikant geeft alvast een voorproefje van drie moederborden.

Om precies te zijn lijkt het te gaan om een MEG Ace-moederbord, een MAG Tomahawk-ontwerp en een onbekend model uit de MPG-serie. De MEG Ace heeft een zwart ontwerp met goudkleurige accenten. Achterop zitten twee Thunderbolt 4-aansluitingen, en het lijkt erop dat er een derde usb-c-aansluiting voor 10 Gbit/s of sneller ook van de partij is.

Het Tomahawk-bord is wat spaarser uitgevoerd maar heeft ook een usb-c-poort op 10 of 20 Gbit/s. Er is ook een 2,5Gbit-ethernetaansluiting te vinden. Het MPG-moederbord heeft een zilverkleurig uiterlijk met achterop wederom een 2,5Gbit-ethernetjack. Thunderbolt 4 ontbreekt, maar dit wordt goedgemaakt met een ruime hoeveelheid usb-aansluitingen.


Op volgorde: de MSI Z690 MEG Ace, de Z690 MAG Tomahawk en het onduidelijke ontwerp uit de MPG-serie.

In ieder geval zullen ze gebruikmaken van de Z690-chipset en geschikt zijn voor Alder Lake-S-processors. De Z690-moederborden zijn bij introductie naar verluidt de enige moederborden met een LGA 1700-processorvoet en dus de enige die geschikt zijn voor Alder Lake. De ontwerpen met lager gepositioneerde chipsets zullen waarschijnlijk later verschijnen.

Bron: MSI Ukraine (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*