Verwijzingen naar M1 Pro en M1 Max verschijnen vóór Apple's Unleashed-evenement

3 reacties

De nieuwe MacBook Pro's worden aangedreven door de volgende generatie Apple-silicium, met maximaal tien cpu-kernen, waarvan acht prestatie en twee energiezuinige cores. Het bedrijf zal naar verwachting verder twee gpu-varianten aanbieden, waaronder 16 en 32 gpu-kernen.

Er is een voortdurende discussie gaande over de naam van Apple's volgende generatie Mac-silicium. Sommigen hebben gespeculeerd dat de chip 'M1X' zou kunnen heten, terwijl anderen denken dat de naam naar 'M2' zou kunnen springen om de grotere prestatiesprong in vergelijking met de 'M1' aan te duiden. De nieuwe chips zouden tevens 'M1‌ Pro' en 'M1‌ Max' kunnen heten.

Bloomberg's Mark Gurman gaf aan dat een Mac-ontwikkelaar hem liet weten dat in Apple's app-logboeken de chipnamen ' M1‌ Pro'  en ' M1‌ Max'  zijn verschenen. Hoewel de namen in app-logboeken zijn verschenen, zegt Gurman dat Apple die potentieel verwarrende naamgeving uiteindelijk niet zal gebruiken.

In het verleden heeft Apple 'X' en 'Z' aan zijn chipnamen toegevoegd om verbeterde chips te duiden. Met de iPad Pro van 2018 noemde Apple de chip bijvoorbeeld 'A12X' gebaseerd op de A12-chip voor de iPhone XS.

Bron: MacRumors

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*