Deze Bluetooth-speaker van Ikea is ook een lantaarn en heeft Spotify Tap

2 reacties

Via documenten van de Amerikaanse FCC zijn details over een nieuwe bluetooth-speaker van Ikea naar buiten gekomen. Het apparaat in kwestie is de Vappeby, die naar verwachting binnenkort op de markt zal worden gebracht. Naast de functionaliteit als speaker, waarbij ook ondersteuning voor Spotify Tap zit, is de Vappeby ook een lantaarn.

De Vappeby is een soort paddenstoelvormige speaker met een handvat erbovenop. Hij is voorzien van een ip65-certificaat en is daarmee ook geschikt om buitenshuis te gebruiken. Achterop het apparaat zit een usb-c-connector waarmee de accu (2 cellen, samen 6.600 mAh) kan worden opgeladen én een knop om de lamp aan te doen. Het lampje produceert 20 lumen bij een kleurtemperatuur van 2.700 K en kan op twee helderheidsniveaus worden gebruikt.

Aan de andere kant zijn nogmaals twee platte knoppen en een drukknop te vinden. De linkerknop kan gebruikt worden om de speaker aan/uit te zetten en om Spotify Tap te gebruiken. Spotify Tap is een systeem waarbij je met één druk op de knop kan verdergaan waar je was gebleven met luisteren, en door nogmaals te drukken schakelt Spotify naar iets anders waarvan het vermoedt dat je het leuk vind. Het idee is om de speaker (en andere koptelefoons etc. die de functionaliteit ondersteunen) te kunnen gebruiken zonder je telefoon of tablet erbij te hoeven pakken.

De draaiknop in het midden wordt gebruikt om het volume aan te passen, en kan worden ingedrukt om je muziek te pauzeren. Ten slotte is de rechterknop bedoeld om met Bluetooth-apparaten te koppelen.

Wanneer Ikea de Vappeby in het assortiment op gaat nemen is nog niet duidelijk, evenals hoeveel de speaker moet gaan kosten.

Bronnen: FCC, The Verge

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*