Topman Intel: “We moeten betere chips bouwen dan Apple”

28 reacties

Intel-ceo Pat Gelsinger liet in een interview met Axios weten onder de indruk te zijn van Apple’s prestaties, maar niet blij te zijn dat het bedrijf zijn hardware voorziet van een eigen M1(X)-chip. Gelsinger zei in het interview dat hij nooit het idee zal accepteren dat er iets niet op Intel-chips draait. 

De topman vertelt trots dat er in de Mac Pro nog een Intel Xeon-cpu is te vinden, maar dat deze in de toekomst ook zal worden uitgerust met Apple chips. Gelsinger oppert dat Intel betere chips moet bouwen dan Apple. Dat zal wel even duren en tot die tijd moet het blauwe kamp werken aan een open, rijker ecosysteem zodat klanten en ontwikkelaars meer redenen hebben om toch voor op Intel gebaseerde systemen te kiezen. Op die manier hoopt de ceo toch nog wat van het marktaandeel van het bedrijf uit Cupertino af te snoepen.

Mocht het Intel niet lukken om betere chips te produceren, dan heeft Gelsinger nog een plan B: de Intel foundry services gebruiken om Apple-chips te maken. Op dit moment worden de chips gefabriceerd door TSMC. Gelsinger hoopt dat Apple ooit ook chips zal laten fabriceren in de fabrieken van Intel. Het volledige interview is hier te bekijken.

Bron: Axios

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*