‘Intel onthult overklokbare Alder Lake-CPU's op 27 oktober, begin november beschikbaar’

21 reacties

Er doen al enige tijd geruchten de ronde dat Intel zijn twaalfde generatie desktopprocessoren zou aankondigen rond eind oktober, gevolgd door de release in het begin van november. Inmiddels heeft Wccftech informatie te pakken gekregen waaruit blijkt dat de voorgenoemde datums correct moeten zijn.

Een vermeend Intel-document toont namelijk aan dat de eerste Alder Lake S-sku’s op 27 oktober zullen worden aangekondigd. De line-up bestaat uit de Core i9-12900K(F), i7-12700K(F) en de i5-12600K(F), samen met de bijbehorende Z690-moederborden. De afwezigheid van de lager gesegmenteerde cpu’s en chipsets doet vermoeden dat deze inderdaad pas begin volgend jaar geïntroduceerd gaan worden.


De Core i9-12900K beschikt naar verluidt over acht sterke P-cores met hyperthreading en nog eens acht zuinigere E-cores, wat een totaal van 16 cores en 24 threads oplevert.

Volgens de screenshot verloopt het nieuwsembargo op woensdag 27 oktober, om 18 uur Nederlandse tijd. Indien correct, zal het blauwe kamp zijn nieuwste Core-cpu’s onthullen tijdens de openingskeynote van het Intel Innovation-evenement. Het reviewembargo zou dan weer aflopen op donderdag 4 november, om 14 uur Nederlandse tijd. Het is ook op dit moment dat de eerste Alder Lake-chips te koop moeten zijn.

Bron: Wccftech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*