Denon presenteert AVR-X1700H 8K AV-receiver met drie 8K HDMI-ingangen

15 reacties

Denon brengt met de AVR-X1700H een nieuwe 7.2-kanaals AV receiver op de markt. De nieuwe AVR beschikt over drie 8K hdmi-ingangen voor de meest recente 8K/60Hz en 4K/120Hz ultra hd-bronnen en voorziet in 3D-surroundformaten zoals Dolby Atmos en DTS:X, terwijl tevens is gedacht aan hoogtevirtualisatie en ingebouwde HEOS muziekstreamingtechnologie voor meerdere kamers. De AVR-X1700H levert zeven kanalen versterking bij 145W per kanaal.

De receiver moet volgens de maker een meeslepende 3D-audio-ervaring mogelijk maken met ondersteuning van onder meer Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS:X en DTS Virtual:X. Daarnaast kun je een 5.1.2 Dolby Atmos surround systeem maken door hoogte- of plafondluidsprekers te installeren, Dolby Atmos hoogte-luidsprekers bovenop bestaande luidsprekers te installeren of gebruik te maken DTS Virtual:X en Dolby Atmos Height Virtualization technologieën. Zo moet je volgens Denon met minder luidsprekers een ervaring kunnen creëren van een geluidsveld dat zich boven en voorbij je uitstrekt.

Om een zo goed mogelijke beeldkwaliteit te kunnen garanderen is de AVR-X1700H uitgerust met een uitgebreide hdmi-sectie. De hdmi-kaart bevat zes ingangen, waarbij één uitgang drie 8K-ingangen omvat die 8K/60Hz en 4K/120Hz videodoorvoer tot 40 Gbps moeten ondersteunen. Alle ingangen beschikken over 4:4:4 Pure Color-subsampling, hdr10, hdr10+, Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), dynamic hdr en BT.2020 pass-through ondersteuning. Ook hebben alle kanalen 8K upscaling en hdcp 2.3, de meest recente standaard voor kopieerbeveiliging. De nieuwe Denon moet eenvoudig aan te sluiten zijn via eARC (Enhanced Audio Return Channel) om ongecomprimeerde en objectbased audio van je tv naar de receiver te brengen via één hdmi-kabel. Gamers hebben daarnaast de beschikking over een aantal technologieën voor een vloeiende en vlotte game-ervaring, waaronder: 4K/120Hz pass-through, Variable Refresh Rate (VRR), Quick Frame Transport (QFT), en Auto Low Latency Mode (ALLM).

De AVR-X1700H is compatibel met Apple AirPlay 2 en bluetooth voor gebruikers van Android-smartphones, terwijl tevens is gedacht aan een usb-poort op het voorpaneel om verschillende audioformaten met hoge resolutie (WAV, FLAC, ALAC en DSD 2.8/5.6 MHz-bestanden) vanaf opslagapparatuur af te kunnen spelen. Draadloze connectiviteit met populaire streaming muziekdiensten zoals Spotify, Amazon Music HD, Tidal en meer zijn ook te bedienen via HEOS Built-in. Deze kan ook hoge resolutie audio streamen indien ondersteund door de streamingdienst.

Denons nieuwste AVR bevat ook een phono-ingang om vinylliefhebbers van hun collectie te kunnen laten genieten, terwijl je met de dubbele subwooferuitgangen eenvoudig meerdere subwoofers moet kunnen toevoegen. De receiver werkt ook met Amazon Alexa, Google Assistant en Apple Siri voor spraakbediening van zijn functies.

De AVR-X1700H (ook verkrijgbaar als AVR-X1700H DAB met ingebouwde DAB-tuner) kost € 649,- (€ 679,- voor de AVR-X1700 DAB) en is vanaf november 2021 verkrijgbaar bij geautoriseerde Denon retailers.

Bron: Denon

« Vorig bericht Volgend bericht »
0