Sponsored: Professioneel graveren met je pc is makkelijker dan je denkt. Nu met speciale korting

0 reacties

Je kunt meer met je computer en je creativiteit dan je misschien denkt. Er is meer dan gamen en werken, en steeds meer mensen kijken verder als het gaat om de mogelijkheden die hun computer biedt. Je kunt bijvoorbeeld je huis slimmer maken, maar er zijn ook veel leukere toepassingen. Zo is er de Ortur Laser, een lasergraveermachine waarmee je in een handomdraai je eigen creatieve designs op allerlei materialen terecht kunt laten komen.

Hout, leer, papier en zelfs tegels behoren tot de materialen waarin je een ontwerp kunt graveren. De Ortur Laser Master Pro 2 is uitgerust met een 20W/5,5W-laser en in staat een oppervlakte van maximaal 40x43cm te bestrijken. Daarmee biedt het apparaat professionele mogelijkheden om  creatieve decoraties en materialen voor jezelf te maken, maar je kunt er uiteraard ook voor anderen mee aan de slag. Zo sta je nooit met lege handen op een verjaardag. Ook zakelijk kan dit apparaat een interessante investering zijn.


Met de Ortur Laser Master 2 Pro kun je je creativiteit de vrije loop laten gaan.


Ben je heel creatief en wil je anderen ‘limited’ editions geven van jouw creaties, of wil je gepersonaliseerde producten maken? Ook dan is de Ortur Laser Master Pro 2 interessant. Het gebruik van deze graveermachine lijkt op het eerste gezicht heel ingewikkeld, maar in de praktijk valt het erg mee. De Ortur Laser Master Pro 2 koppel je via USB aan je computer.

Voorbeelden van wat je met dee Ortur Laser Master 2 Pro kunt maken.

De werking lijkt erg op die van een printer; het verschil is alleen dat je anders dan met een printer in twee dimensies kunt werken. Naast afdrukken is de Ortur Laser Master Pro 2 ook in staat om materialen dieper te graveren. In het geval van bijvoorbeeld houtmaterialen zoals triplex is het mogelijk om je creaties uit te snijden.

Je kunt je creativiteit volledig de vrije loop laten met dit apparaat. Optioneel is het zelfs mogelijk om via een extra standaard ronde objecten zoals een blikje te graveren.

Techniek

De Ortur Laser Master 2 Pro is uitgerust met een nieuw control board: de OLM-PRO-V10. Dit heeft een 32bit-processor en is voorzien van 24V-aansturing. In deze generatie is Ortur in staat om een nog krachtiger Avanced Laser Module toe te passen. Deze tweede generatie is in staat om de energie die wordt geleverd te laten variëren tussen de 1 en 40W. De keuze voor 24V maakt het systeem veel veiliger dan de vorige versie, die nog op 12V werkte.Ook is deze nieuwe graveermachine in staat om met nog hoger detail te werken. Hiermee is het mogelijk om tot 0,08x0,15mm-punten te maken, een kwart van de kleinste puntgrootte die andere printers bereiken. De optimale controle over het wattage zorgt voor een hoge mate van nauwkeurigheid om jouw creaties te realiseren. De krachtige laser zorgt ervoor dat je met een diepte tot ruim 9mm door hout kunt snijden.

 
De Ortur Laser Master Pro 2 kan realistische, gedetailleerde resultaten realiseren

Een andere grote stap is de enorme snelheid die deze machine weet te behalen. Waar de vorige generatie 4000mm/min wist te graveren, haalt de Ortur Master Pro 2 10.000mm/min. Daarmee wordt een enorme stap gezet.

De Ortur Laser Master 2 Pro heeft uitgebreide veiligheidstechnieken aan boord. Je kunt hem met één druk op de knop uitschakelen en ook is er een rookdetector ingebouwd. Wanneer de machine een beweging detecteert, wordt hij ook automatisch uitgeschakeld. Rond de laser is een schild gemonteerd, van hetzelfde materiaal als waar beschermingsbrillen van worden gemaakt.
Rook, bewegingsdetectie en een noodknop zijn een aantal van de veiligheidsvoorzieningen van de Ortur Laser Master Pro 2

Aan de slag

Wat heb je nodig om aan de slag te gaan? Niet heel veel. Het belangrijkste is je creativiteit en wat ruimte om het apparaat te plaatsen. De software die je nodig hebt, is gratis verkrijgbaar. Het opensource-pakket LaserGRBL biedt prima mogelijkheden. Hiermee kun je in een handomdraai foto’s of andere beelden omzetten naar een ontwerp dat geschikt is om te laten verwerken door de Ortur Laser Master Pro 2.

De software heeft de mogelijkheid om direct met de graveermachine te communiceren. Om je eerste gravure te maken, hoef je niet meer te doen dan het apparaat via USB aan je computer koppelen en het aan te sluiten op het lichtnet. Meteen daarna kun je aan de slag.

De Laser Master Pro 2 wordt geleverd als bouwpakket. Als je weleens een IKEA-product in elkaar hebt gezet, gaat het je ook lukken om het apparaat te assembleren. Tijdens het bouwproces heb je een schroevendraaier en een paar kleine, meegeleverde inbussleutels nodig. Het assembleren kost een paar uurtjes. Daarna kun je aan de slag. Neem een kijkje in de handleiding om een beeld te krijgen van de handelingen die je moet verrichten om het apparaat samen te stellen. 

In deze video zie je het proces:

Behalve met LaserGRBL kan het apparaat ook overweg met LightBurn, dat tegen betaling verkrijgbaar is. Dat pakket is op sommige punten net wat uitgebreider en gebruiksvriendelijker dan het opensource-alternatief.

Om het apparaat te gebruiken, moet je een speciale bril dragen. Het licht van de laser is immers schadelijk. Gelukkig levert Ortur een geschikte beschermingsbril mee in de verpakking van het apparaat. De lasergraveermachine is geschikt om met een groot aantal verschillende materialen te worden gebruikt. Daarbij kun je je creativiteit de vrije loop laten. De eerste stappen met het apparaat zullen met wat ‘trial en error’ gepaard gaan.

Het is in eerste instantie vooral zaak om materialen uit te proberen voordat je er met het uiteindelijke ontwerp op losgaat. Het is daarbij belangrijk dat je er alleen mee werkt in een omgeving  die goed wordt geventileerd. Sommige materialen kunnen behoorlijk gaan ruiken als ze worden bewerkt met de Ortur Laser Master Pro 2.

Voor de veiligheid is de Laser Master Pro 2 voorzien van een aantal extra voorzieningen. Zo heeft het apparaat een noodknop waarmee je het apparaat direct stop kunt zetten, en ook is het voorzien van rookdetectie.

Er zijn veel actieve groepen die zich bezighouden met deze slimme graveermachine, waaronder deze op Facebook. Ook de supportdesk van Ortur kan antwoord geven op allerlei vragen.

Koop de Ortur Laser Mater 2 Pro met korting

De Ortur Laser Master 2 Pro is verkrijgbaar voor 459 USD via deze link. Als je de code ORTUR gebruikt, krijg je 10USD korting en betaal je slechts 449 USD. De Laser Master Pro 2 wordt vanuit Europa verscheept. 

Bron: Ortur

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*