Nieuwe MacBook Pro modellen hebben HDMI 2.0 poort in plaats van 2.1

6 reacties

Apple heeft in 2016 alle poorten uit zijn MacBook Pro-modellen verwijderd, behalve de Thunderbolt-poorten. Dit ontwerp is zo jarenlang blijven bestaan, maar de begin dit jaar door ons gemelde 2021 Pro-modellen brengen daar verandering in: naast drie Thunderbolt-poorten wordt namelijk voorzien in een sd-kaartlezer en een hdmi-poort.

Voordat je een vreugdedansje aanvangt, moeten we je echter melden dat de technische specificaties van Apple voor de nieuwe machine niet echt een top of the line hdmi-poort verraden. Het betreft hier namelijk een hdmi 2.0-poort in plaats van een te verwachten hdmi 2.1-poort.

De hdmi 2.0-poort ondersteunt een enkel 4K-beeldscherm met een resolutie van maximaal 60Hz, waar de 2.1-technologie de poort in staat zou hebben gesteld om een 4K-beeldscherm met een vernieuwingsfrequentie van 120Hz te laten werken. Vreemd genoeg bevat de Apple TV 4K die eerder dit jaar is uitgebracht wel een hdmi 2.1-poort.

Met de Thunderbolt 4-poorten ondersteunen de M1 Pro MacBook Pro-modellen in totaal tot twee externe beeldschermen met een resolutie tot 6K bij 60 Hz. De M1 Max MacBook Pro-modellen bieden ondersteuning voor maximaal drie externe beeldschermen met een resolutie tot 6K en één extern beeldscherm met een resolutie tot 4K bij 60 Hz.

Bronnen: MacRumors, iCulture

« Vorig bericht Volgend bericht »
0